Explosievenhonden

Explosievenhonden

 

Je hebt vast weleens gehoord van explosievenhonden, maar wist je dat ook jij deze honden kunt gebruiken als beveiliging voor je zaak? Explosievenhonden dienen dus niet alleen voor het beveiligen van luchthavens en overheidsgebouwen, maar ze kunnen ook gebruikt worden door particulieren. Hieronder vertel ik je er meer over!

 

Wat zijn explosievenhonden?

Explosievenhonden zijn honden die getraind zijn om de veiligheid van burgers te garanderen. Ze worden vaak gebruikt door de overheid, waaronder de politie, maar ze kunnen ook gebruikt worden door particulieren. Er zijn namelijk enkele bedrijven die je laten gebruik maken van getrainde explosievenhonden tegen betaling. Explosievenhonden zijn dus eigenlijk, zoals de naam al doet vermoeden, getraind om explosieven te vinden. Explosieven kunnen alle items zijn die exploderen, zoals vuurwerk, bommen, maar ook vuurwapens vallen hieronder. Je kunt ze een beetje vergelijken met drugshonden, die ingezet worden voor het opsporen van drugs bij mensen.

 

Hoe kunnen explosievenhonden je bijstaan?

Als je een eigen bedrijf hebt dan is de veiligheid van je zaak en je werknemers prioriteit nummer één. Het laatste wat je wilt is dat er iets met hen of je bedrijf zou gebeuren. Daarom is een optimale veiligheid zo belangrijk. Er is steeds meer terreur in de wereld en hoewel de kans misschien klein is kunnen terroristen overal opdagen. Het is nu belangrijker dan ooit, dat je je bedrijf en werknemers beschermd tegen een (terroristische) aanslag. De meest eenvoudige en efficiënte manier om dit te doen is door explosievenhonden te huren. Als je zelf werkt in de amusementswereld, bij de overheid of in andere belangrijke gebouwen dan is een goede beveiliging nog belangrijker dan ooit. Concertgebouwen, discotheken, luchthavens, overheidsgebouwen en bars zijn één voor één aantrekkelijke doelwitten voor een terrorist of een gewapende inbreker.

 

Zelf controle uitvoeren is niet altijd mogelijk. Soms is de ruimte moeilijk bereikbaar of soms heb je simpelweg gewoon de tijd daar niet voor. Je zou ook beveiligingsagenten kunnen inhuren, maar explosievenhonden zijn nog doeltreffender. Beveiligingsagenten merken sneller dingen op, maar explosievenhonden herkennen de geur van explosieven. Dat doen beveiligingsagenten hun niet na! Daarnaast kan een beveiligingsagent bijvoorbeeld geneigd zijn om je personeel niet te onderzoeken, omdat ze daar toch werken en schijnbaar te vertrouwen zijn. Jammer genoeg kan iedereen een misdadiger zijn, zonder dat je het weet, zelfs je personeel. Een explosievenhond zal iedereen even grondig controleren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *